Tuesday, October 4, 2016

Singapore Haul ft. Tarte, Becca, NARS, MAC, Laura Mercier, Armani, Fresh, Caudalie, SK II, Mario Badescu

Hi semua,
Menulis post ini bikin aku seneng sekaligus sedikit ‘baper’. Kenapa bisa begitu? Seneng banget karena baru aja beli banyak beauty product di Singapore. ‘Baper’ karena kurang lebih 2 hari setelah kembali ke Indonesia, Sephora Singapore mengadakan diskon 20% all items bagi Black Card Member mereka. Sakitnya tuh disini… but anyway, enough with the complaining, I feel grateful and will cherish all of these beautiful goodies. Mau tahu apa saja yang kudapat? Agar lebih enak bacanya akan kubagi menjadi 2 part yaitu Makeup dan Skincare, yuk langsung disimak.

singapore sephora haul tarte becca caudalie mac armani laura mercier fresh nars SKII mario badescu

Makeup


Armani Luminous Silk Foundation
Foundation ini merupakan salah satu produk yang well-loved di beauty industry. Teksturnya ringan dan fluid namun memberi coverage yang bagus. Hasilnya aku describe sebagai modern-matte yang lama-kelamaan menjadi luminous, untuk yang punya kulit berminyak aku sarankan untuk tes terlebih dulu sebelum beli full size bottle, it might look too greasy on oily skin. Aku menggunakan shade no. 5 untuk kulit NC25 ku.

Price: S$ 78.20 di Changi Airport


Laura Mercier Translucent Powder
Beauty lovers pasti nggak asing dengan bedak yang satu ini. Bedak ini bagus banget dipakai untuk baking ataupun sekedar setting base makeup. Karena translucent alias tidak memiliki pigment warna, bedak ini oke banget digunakan untuk keperluan flash photography.

Price: S$ 69 di Sephora Ion Orchard


Becca Jaclyn Hill Collection Shimmering Skin Perfector Poured Champagne Pop
Aku sudah pakai hightlighter ini beberapa kali dan hasilnya aku suka banget. It is buttery, smooth, super metallic and gorgeous. Seperti namanya, warna Champagne Pop merupakan champage color dengan gold undertone yang cocok dipakai oleh banyak skintones. Kedepannya aku mau coba yang warna Opal dalam versi liquid. Oh ya, kata sales associate nya Becca Singapore, dalam waktu dekat dia akan ke Indonesia untuk promote Becca di Sehora Jakarta. Hopefully it is true, I can’t wait.

Price: S$ 58 aku beli di Sephora Ion Orchard. Check it on Sephora Singapore website here


singapore sephora haul tarte becca caudalie mac armani laura mercier fresh nars SKII mario badescu


Tarte Tartellete in Bloom Palette
Satu-satunya complain mengenai produk ini adalah beberapa warna menghasilkan banyak fall out ketika diaplikasikan. Selain itu aku suka banget, kemasannya super pretty, gold case dengan flower graffiti berwarna pink dan ungu yang super girly. Warna-warna eyeshadownya juga cantik-cantik, matte dan lustre finish, dalam variasi neutral dengan sedikit pink dan plum. Selain itu eyeshadownya memiliki wangi vanilla yang sweet, what a nice element.

Price: S$ 72 di Sephora Ion Orchard. Check it here


NARS Yachiyo Kabuki Brush
You know I love high-end makeup, tapi selama ini aku nggak terlalu banyak splurge di brush, kebanyakan koleksi brushes aku berasal dari Real Technique dan Zoeva, some MAC here and there. Oleh karena itu, aku mulai nge- wish list investment brushes yang oke banget menurut banyak review. NARS Yachiyo ini salah satunya.

Just look at the shape of this brush? It looks like something that Japanese Geisha would use on their face. So pretty, like an object d’art or something. Brush ini bagus dipakai untuk blush, setting powder, hightlight, dan contouring.

Price: S$ 86 di Sephora Ion Orchard. Check it here


MAC 116 Brush
MAC 116 Brush ini merupakan blush brush yang bentuknya sedikit lebih kecil, pipih, dan rounded dibandingkan dengan blush brush pada umumnya. Dengan bentuk seperti itu, aplikasi blush bisa lebih detail dan concentrated. Kedepannya aku mau coba beberapa brush dari Artis Oval, Suqqu, dan Hakuhodo.

Price: $S 48.50 di Changi Airport


MAC Lipstick in “Cosmo” dan “Jubilee”
Aku dapat kedua lipstick ini gratis di MAC Store Bugis Junction. Caranya cukup ikut program “Back to MAC” dimana setiap 6 kemasan kosong MAC dapat ditukar oleh 1 lipstick dengan warna pilihan kita. Karena aku punya 12 kemasan kosong maka aku berhak mendapat 2 lipstick ini. Cosmo (amplified finish) merupakan warna “brownish pink” dan Jubilee (lustre finish) dideskripsikan sebagai “naked-beigey pink”. Kedua warna cocok dipakai sehari-hari.


Skincare


Caudalie Beauty Elixir
Ini adalah salah satu face spray favorite aku. Pernah sebelumnya kubahas di post ini. Beauty Elixir mengandung essential oils dan plant extract yang berguna untuk menyegarkan kulit. It smells like a fancy spa too. I have been through so many bottles of it. One of my favorite products of all time. 

Price: S$ 67 di Sephora, Ion Orchard. Check it here


Caudalie Moisturizing Mask
Aku sudah pakai Accutane selama kurang lebih 5 bulan dibawah pengawasan dr. Kun Jayanata, hasilnya nggak pernah jerawatan sama sekali (yay!) tapi kulit jadi kering. Sekarang mau aku layer rich serum + heavy cream + thick oil sebelum tidurpun, pagi-pagi kulit tetap terlihat matte. Jadinya aku memutuskan untuk mencoba masker ini. Masker ini berguna untuk melembabkan, mencegah dehidrasi, dan menghilangkan kemerahan pada kulit. So far aku suka, kulit jadi agak glowing dan lembut setelah pakai masker ini.

Price: S$ 43 di Sephora, Ion Orchard. Check it here

singapore sephora haul tarte becca caudalie mac armani laura mercier fresh nars SKII mario badescu

Caudalie Polyphenol C 15 Overnight Detox Oil
Mengandung 100% pure plant-based oil seperti grapeseed, carrotseed, white sandalwood, dan sweet almond, facial oil ini berguna untuk detox, menyegarkan kulit yang lelah, dan anti-oxidant. Dipakai setiap malam dikulit wajah yang sudah dibersihkan, sebelum pengaplikasian moisturizer.

Price: S$ 64 di Sephora, Ion Orchard.


Mario Badescu Whitening Mask
Masker ini mengandung licorice dan mulberry extract yang sesuai dengan namanya menjanjikan kulit wajah yang lebih putih. Aku sudah beberapa kali pakai dan memang kulit jadi terlihat lebih cerah dan pigmentasi berkurang. Namun jika kalian memiliki kulit berminyak, harap patch test terlebih dahulu karena setelah dibilas masker ini meninggalkan sedikit oily film residue di wajah.

Price: S$ 50 di Sephora, Ion Orchard. Check it here


SK II RNA Power Radical New Age Cream
Menurut keterangan di kemasannya, krim ini berguna untuk mengencangkan, menghaluskan, and all around anti-aging treatment. I can’t fully say about those benefits but my skin does getting smoother and more radiant.

Price: $S 114 di Changi Airport. Check on Sephora website here


Fresh Sugar Lipbalm
What can I say about this Lip Balm? Moisturizing? Check. Fresh lemon scent? Check. SPF 15? Check. Salah satu lipbalm kesukaan aku, I’ve been through like 5 tubes of it.

Price: S$ 34 di Sephora, Ion Orchard.


Clarisonic Delicate Brush Head
Karena brush Clarisonic di rumah sudah harus diganti, aku memutuskan untuk repurchase salah satu brush head favorite aku yaitu delicate. Brush bertipe delicate ini cocok untuk kulit yang kering dan super sensitive.

Price: S$ 35 di Sephora, Ion Orchard. Check here


Nah, sekian dulu haul untuk kali ini, semoga informasi yang kutulis bermanfaat bagi kalian para pembaca tersayang. I have so much fun making this post, if you have question kindly leave a comment below or for faster response, contact me through my Instagram @missmelisalo see you all next time. 

Tuesday, September 20, 2016

Glossier Haloscope in Quartz

Hi everyone, 
I have written a post on some Glossier products before on this blog (check here). Today I am back with Glossier Haloscope review, a subtle creamy highlighter infused with genuine crystal.

Glossier Haloscope in Quartz

Product Features:
  • A stick highlighter which combine skincare and makeup.
  • The inner moisturizing core contains vitamin-rich ingredients such as coconut oil, castor seeds oil and sweet almond oil. The outer halo infused with genuine crystal.
  • They have two colors which are Topaz (sun-kissed bronze infused with real golden topaz) and Quartz (pale champagne infused with rose quartz). Mine is the Quartz one.
  •  It is claimed to be hypoallergenic, dermatologist-tested, paraben free, fragrance free, not tested on animals.


Glossier Haloscope in Quartz

Pros
  •  The twist packaging is simple and compact.
  •  The solid stick is easy to use. I like to apply it on my brow bone, cheekbone, and cupid’s bow.
  • It applies very natural, “a dew-effect” and not glittery. It is the most natural compared to RMS Living Luminizer, The Balm Mary Lou and MAC Soft & Gentle.
  • The color Quartz blends beautifully on my NC 25 skin, it is not too frosty or too peachy.

Glossier Haloscope in Quartz Swatches Comparison

Cons
  • Not as long lasting as other pressed highlighter on the market, but I don’t mind reapplying througout the day.
  •  If you like super shiny highlighter you might not like this one. 
Overall, I am very happy with Halospoce, I see myself reach this product on everyday basis. I bought mine through my friend who live in USA, he hand-carried it to Indonesia, it was USD $ 22. Check Glossier website here.

Tuesday, August 30, 2016

Swatches and Review Kylie Cosmetics Lip Kit in Dolce K, Candy K, Koko K, Exposed, Ginger & Lipgloss in Literally, Koko K, Posie K

Hi all,
I would like to confess that I can’t get enough of Kylie Cosmetics products. I keep coming back for more despite all the controversies surrounding the brand such as:
  • The somewhat similar ingredients with Colourpop Ultra Matte Lip with a very different price point (read here). As you know, Colourpop Ultra Mattes are very affordable and Kylie Mattes are more expensive. In this case I would like to speak from my experience (I wrote here) that both products feel completely different on my lips. Kylie Mattes are more comfortable and all around better formula than Colourpop Ultra Matte Liquid Lipstick.
  • Customer complaints about brush condition and quality on their first Lip Gloss batch (read here). However Kylie and team already addressed it and thankfully I always get a perfect Lip Glosses. 
  • Stolen packages due to their recognizable boxes design. Now they have changed their boxes to be less striking. (Read the news here)
  • F Rating from US Better Business Bureau regarding unresolved delivery and customer service complaints (read here). But the F rating was dropped and now Kylie Cosmetics rating is changed into NR (Not Rated).
  • Some of the KyMajesty Metals delivered to customers in half-empty condition (check here). 

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

Despite all the controversies, I have to give credits to Kylie Jenner because Kylie Cosmetics is a brand that becomes global sensation in such a short period of time. As a business owner myself I can understand that it is not easy to fulfill increasing demand, maintain high quality standard and reach on time delivery in such a short timeline. Mistakes sometimes happen and the most important thing is Kylie and teams acknowledge their customer concerns and keep increasing their whole business practices. Salute to Kylie, not many 19 years old can do such thing. I wish her more success in the future.

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

Before this post, I have written about my journey to get my hands on Dolce K Lip Kit, it was very hard to come by then, you can read my whole story here. Now so many online sellers in Indonesia offering Kylie Cosmetics products in different price points, I manage to get some more that I will show you below. If I get more products in the future I’ll make sure that I update the swatch on this post. Now let’s jump to the review.

Product Features Kylie Lip Kit:
  • Kylie Lip Kit packaged in a sturdy slim box with the famous lip design in the middle. I heard that this lip design was inspired by Kylie Jenner’s lips herself. Inside there are two products; Matte Liquid Lipstick and Lip Liner.
  • The Matte Liquid Lipstick packaged in skinny long transparent tube with doe-foot applicator that gives a precise application.
  • It has a quite strong cherry vanilla scent that lingers on my lips. Even though the scent do fades and not as strong as it first come out from the tube.
  • The Lip Liner gives a matte texture. It is smooth and glides on easily. According to Kylie Jenner Twitter, this Lip Liner can be sharpened just like any other pencil lip liner in the market. I sharpen mine with MAC pencil sharpener.
  • Now Kylie Cosmetics also sell individual Matte Liquid Lipstick and individual Lip Liner.
  • I will describe all the colors I have as follows:
    • Koko K is cool tone pinky-nude. I got mine from IG @kyliecosmeticidn her line ID is @ivyhidayat
    • Exposed is a medium peachy color.  I got mine from IG @faceshionaddict
    • Candy K is pinky brown. In my opinion Candy K is the most versatile color in the collection. I can see so many skin tones pull this off. I got mine from Instagram seller @thebeautycrest
    • Dolce K is brown-mauve, which is my least favorite color in my collection. I got mine from Instagram seller @thebeautycrest
    • Ginger is reddish burnt-orange color. I got mine from joancorner.com
kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner


kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner


Lip Kit Pros:
  • Long-lasting. 8 hours wearing on average. It fades a little in the middle part of the lips after I eat greasy food.
  • Smooth even application. Neither flaky nor patchy, for the exception of Koko K, which I find a little bit patchy after several hours.
  • Lightweight and non-sticky.
  • Transfer proof. After the Matte Liquid Lipstick sets, it is very hard to get off.
kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner


Lip Kit Cons:
  • Koko K Matte Liquid Lipstick is a little bit patchy and flaky after 1-2 hours wearing.
  • Slighly drying after a couple hours. To be fair this is liquid lipstick, dryness is in their nature, but Kylie Mattes are not as dry as other liquid lipsticks such as Colourpop. I find that Kylie Mattes formula are among the best in the market. 


Product Features Kylie Lip Gloss:
  • Packaged in skinny long transparent tube with soft bristles applicator. I do prefer doe-food for faster application but this brush is not bad. It just matter of preference.
  • It has similar sweet vanilla scent, just like the liquid lipstick.
  • I will describe the colors as follows:
    • Literally is medium brown-peach. I got mine from IG @faceshionaddict
    • Posie K is dark pinky-mauve. I got mine from IG @kyliecosmeticidn her line ID is @ivyhidayat
    • Koko K is cool tone pinky-nude. I got mine from IG @kyliecosmeticidn her line ID is @ivyhidayat

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

Lip Gloss Pros:
  • Very pigmented. Usually glosses are sheer but these Kylie Glosses pack a punch of color in only one swipe.
  • Creamy, hydrating and non-sticky. Very confortable to wear.

Lip Gloss Cons:
  • Nothing!

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

kylie cosmetics swatches review lip kit lip gloss lip liner

Where to Get:

I got all these Kylie Cosmetics products from trusted online sellers in Instagram such as @thebeautycrest, @faceshionaddict, @kyliecosmeticidn (Line ID @ivyhidayat), and @joancorner I have proven that these four sellers are honest and selling authentic products, you might want to contact the sellers directly for the price. 

That’s all for the review today, I hope you like it. I do have a great time making it. Tell me what you think about Kylie Cosmetics products below. Until next time xoxo. 

Wednesday, June 8, 2016

What’s Inside My Bag and Makeup Bag?

Hi everyone,
today I would like to do a quick preview about what’s inside my everyday bag and makeup bag. The bag that I currently using is Louis Vuitton Speedy Bandouliere 30 Ebene with my initial on it, I’m wearing it non-stop since my boyfriend bought it for me at Pacific Place Jakarta a while ago (read our shopping trip here).

Louis Vuitton Speedy Bandouliere 30 Damier Ebene

Louis Vuitton Speedy Bandouliere 30 is the perfect starter everyday designer bag, this bag is beautiful, sturdy, and goes well with everything. Without further ado, let’s peek at what I usually carry with me on daily basis.

What's in my Louis Vuitton Speedy Bandouliere 30 Damier Ebene
  • Phone and portable charger (not shown) because the charger was being charged and the phone was being used to take pictures.
  • Wallet is Louis Vuitton Elysee. It has developed patina since the first time I got it. Read my full review about this wallet here. I usually carry the usual things, money, debit card, credit card, ID, driver’s license and registration.
  • Pen, ulcer medicine, tissue. 
  • Makeup Bag from Victoria’s Secret which contains some products to keep me looking presentable throughout the day. The content may vary from day to day because we makeup lover do not wear the same lip color everyday.

What's in my Louis Vuitton Speedy Bandouliere 30 Damier Ebene

  • The Body Shop Mini Hair Brush to keep my long hair looks decent (or at least semi decent).
  • Clean & Clear Oil Bloting Sheets which I rarely wear anymore since I am quiet dry from roaccutane.
  • MAC Blot Powder to touch up especially around the nose.
  • Chanel Joues Contraste Blush in “Rose Initial”, a peachy pink blush which built slowly and gives you a “lit from within look” as opposed to “I’m wearing a blush” look.
  • NARS Mini Brush to apply the blush. 
  • L’occitane Hand Cream which almost gone and I need to get more.
  • Glossier Boy Brow to keep my eyebrow in place (check my Glossier haul here).
  • Glossier Coconut Balm Dotcom which usually being used a a lip balm. It smells amazing.
  • Kylie Lip Kit in Candy K (review soon, meanwhile check Dolce K here) which I got from @thebeautycrest at Instagram.
  • Dior Lipglow in Coral. A super-hydrating semi-glossy peachy lipbalm.
  • MAC Mehr Lipstick. A matte cool tone grungy pink. I like to have some lip color choices thought out the day.
  • Jo Malone English Pear and Freesia Travel Size Cologne (review here) because we need to smell good all day everyday.

So that’s the content of my everyday bag and makeup bag. I hope you enjoy reading this post, I have a lot of fun making in. See you next time.

Wednesday, May 18, 2016

Review & Swatches: Anastasia Beverly Hills Liquid in "Stripped"


Karena masih belum bosan dengan trend matte liquid lipstick aku memutuskan untuk coba produk yang satu ini. Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick memang super populer dikalangan Youtube Beauty Gurus dan Instagrammers tapi apakah kualitasnya sesuai dengan harga dan popularitasnya? yuk disimak.

Review & Swatches: Anastasia Beverly Hills Liquid in "Stripped"

Product Feature:
  • Dikemas dalam tube dengan doe-foot applicator yang terlihat luxe. Gampang dibawa-bawa untuk keperluan touch-up. 
  • Tekstur produknya sendiri berupa liquid yang creamy, sedikit watery, dan glides on easily. 
  • Beautiful pigmentation, satu layer bisa menutupi seluruh bibir dengan warna yang opaque. 
  • Memiliki wangi vanilla yang samar-samar. 
  • Warna “Stripped” merupakan warna medium peachy nude yang cocok untuk light to medium skintone. Warna ini merupakan salah satu options dari Spring 2016 Collectionnya Anastasia Beverly Hills. Fyi, kulitku light-medium, yellow undertone NC25 on MAC. Aku suka pakai warna ini dengan lip liner yang sedikit lebih gelap untuk memberi dimensi. 
  • Harga Liquid Lipstick Anastasia Beverly Hills ini Rp 365.000,- aku beli di belanjamimo.com   
Review & Swatches: Anastasia Beverly Hills Liquid in "Stripped"

 Pros
  • Pengaplikasiannya halus dan rata. Teksturnya liquid lipstick ini terasa ringan dan nyaman di bibir. Nggak kelewat kering sampai terasa “kencang” seperti Colourpop Ultra Matte Lip. 
  • Saat mengatupkan bibir, produk ini nggak terasa lengket, ngga terlalu kering, nggak slippery. Nggak banyak color transfer (alias ‘ngelotok’) yang bikin bibir terlihat nggak rata.
  • Tahan lama. Setelah lebih dari 6 jam, makan dan minum, produk ini masih menyisakan (banyak) warna di bibir. Very minimal fading. 
  • Pilihan warna liquid lipstick Spring 2016 Collection dari Anastasia Beverly Hills cantik-cantik. A lot of neutrals seperti caramel, pink, peach, dan nude. Aku bukan penggemar liquid lipstick dengan warna aneh-aneh seperti hijau, hitam, ungu, dan sebagainya. Jadi aku suka banget dengan warna-warna koleksi mereka kali ini. Bila kalian juga penyuka neutral colors silakan juga cek “Ashton”, “Crush”, dan juga “Dolce”.  
Review & Swatches: Anastasia Beverly Hills Liquid in "Stripped"

Cons
  • Nggak moisturizing. Again, this is liquid lipstick, bukan creamy lipstick seperti MAC dan YSL. Walaupun menurutku Anastasia Liquid Lipstick memiliki formula lebih baik dibandingkan dengan liquid lipstick lainnya, aku menyarankan agar bibir dengan kondisi kering dan pecah-pecah menghindari penggunaan produk ini. Make sure you exfoliate and moisturize before putting any lip product. 
  • Sedikit terlihat patchy alias kurang rata setelah beberapa jam pemakaian namun dapat dengan mudah diakali dengan cara mengaplikasikan lipbalm matte diatasnya. Lip balm matte favorite aku adalah La Mer dan Nuxe Reve de Miel.

Lebih lanjut, dari seluruh Liquid Lipstick yang pernah kureview di blog ini, yang mana sih yang paling kusuka? Aku akan urutkan sebagai berikut:
  1. Girlactik (pernah kureview sebelumnya disini)  & Kylie Lip Kit (review here). 
  2. Anastasia Beverly Hills dan Ofra (pernah kureview disini). Formula Ofra nggak kalah kok dari Girlactik dan Kylie Lip Kit. Hanya saja kemasannya slightly cheap looking dan tidak setahan lama Girlactik & Kylie Lip Kit. 
  3. Dose of Color (pernah kureview disini
For your information, I don’t like Colourpop Liquid Lipstick, jadi nggak kumasukkan ke peringkat di atas. Alasan kenapa aku kurang suka dapat dibaca disini. 

Sekian dulu review aku kali ini, kedepannya aku mau coba warna-warna liquid lipstick lainnya dari Anastasia Beverly Hills. Jika kalian memiliki pertanyaan, jangan ragu untuk tinggalkan komen dibawah. Have a great day all. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...