Monday, September 28, 2015

Follow Me Around: FOTD, Eating, Shopping, Brow Waxing, Hair Styling, Partying, etc


Hi semua,
Tadinya aku mau post beauty haul seperti biasa, namun karena produk yang dibeli merupakan re-purchase yang sudah sering di post aku memutuskan untuk share mengenai kegiatanku di weekend kemarin agar kalian para pembaca tersayang nggak boring dengan isi blog ini. Kegiatan-kegiatan yang akan ku share kebanyakan mengenai aktivitas di luar rumah seperti makan, shopping, dan sebagainya. Mau tahu apa saja yang kulakukan? Yuk terus dibaca.

Sabtu, 26 September 2015
Sabtu kemarin aku pergi ke Plaza Indonesia bareng my hubby. Karena pas datang sudah jam makan malam kita putuskan untuk dinner di La Moda. Sebagai informasi, for several personal reasons me and my hubby are lacto vegetarian. Kita masih mengkonsumsi madu dan susu (juga olahannya seperti keju dan yoghurt) namun kita nggak lagi makan animal protein dan telur. We don’t smoke and don’t take any alcoholic beverages (seems like a boring tough life ya? Hehehehe. But I feel better this way).  

Menemukan restoran yang menyediakan menu vegetarian itu gampang-gampang susah, sekalinya ketemu tempat yang enak aku bisa terus menerus coming back. La Moda has a lot of vegetarian selections so I ordered asparagus and avocado salad, truffle pizza, and peppermint ice tea. I loved the asparagus salad! Biasanya kalau dirumah, aku suka buat tumis asparagus dengan bawang putih but cold asparagus yang raw ternyata enak banget! Apalagi dipadukan dengan melted cheese dan vinaigrette sauce. Fresh and crunchy. The truffle pizza was good but I prefer vegetarian pizza in other restaurant like Union (Pondok Indah Mall), Sopra (Pacific Place), dan De Luca (Plaza Senayan). 


Setelah makan aku memutuskan untuk brow waxing. Memang aku sudah lama niat untuk brow waxing, namun karena disibukkan dengan berbagai kegiatan di beberapa minggu terakhir aku baru sempat wax di Sabtu kemarin. Tempat favoritku untuk brow waxing adalah di Benefit baik Plaza Indonesia maupun Plaza Senayan, Benefit girls are the best kalau berurusan dengan mempercantik alis. Aku nggak akan panjang-panjang menjelaskan prosesnya karena sudah banyak blogger yang menulis tentang pengalaman mereka brow waxing disana. I will only say: yes it hurts, yes my skin get red for an hour or two after waxing, but nonetheless I will keep coming back karena aku nggak bisa merapihkan alis sebaik mereka. Biaya eyebrow wax di Benefit adalah 120 ribu. I always feel happy and satisfied with their service. 



Oh ya aku mau share sedikit mengenai outfit from Saturday, the goal was to look presentable but still feel comfortable
Top: H&M
Skirt: Dorothy Perkins
Shoes: Payless
Bag: Michael Kors (pernah kutulis What’s inside my bag sebelumnya disini)
Watch: Michael Kors
Ring: Frank & Co (check my tips untuk menjaga diamond jewelry here)


After waxing aku mampir sebentar ke Mango untuk beli flats (Price: 599ribu). Sebelumnya aku sudah niat beli flats yang sama di Senayan City namun sayangnya waktu itu ukuranku nggak available, jadilah sekalian aku beli di Plaza Indonesia. Ini dia penampakannya


Selesai waxing dan beli sepatu aku pergi ke Paul tempat dimana my hubby sedang nunggu. I ate this amazing raspberry parfait. It has dried fruits, sunflower seeds, granola, and all the yummy healthy things. Totally recommend it!


Sebelum pulang aku mampir ke Sephora dan Glow Living Beauty niatnya ingin beli SK II Facial Treatment Essence however because SK II is not available in Plaza Indonesia kita memutuskan untuk pulang. 


Minggu, 27 September 2015
Rencananya, Minggu sore ini aku mau pergi ke wedding party nya my classmate friend di JCC Senayan. Yes, I am still a student di program S2 Binus Business School. Becoming post-graduate student is challenging, a lot of hard work involves but I do enjoy the process and grateful for a lot of support from my family.

Namanya kondangan tentu boleh dong dandan lebih dari biasanya, oleh karena itu aku pergi ke Mall Alam Sutera untuk makan siang dan get my hair done. Aku makan this spicy vegetarian green wuntun noodles di Din Tai Fung. Enak banget, satisfied my carbs craving. Minumnya cold pressed green juice dari Rejuve, my current favourite juice place. Try Rejuve, they are awesome! Their juices are yummy, fresh, and totally rejuvenate my body. 


Selesai makan langsung dhe pergi ke Johnny Andrean untuk keramas dan catok rambut. Tadinya bingung rambut mau diapakan, tapi karena dress yang akan kupakai berkesan agak serius aku memutuskan untuk making my hair wavy and natural. Btw my hair doesn’t really hold curl very well, rata-rata 2 jam setelah dicatok rambutku sudah loose lagi, its annoying. Do you have any tips?

Ini yang kupakai to my classmate wedding party
Dress: Zara
Belt: Mango
Shoes: Christian Louboutin (my hubby bought it for me in Lane Crawford IFC Mall, Hongkong, one of the top high end department store there with brands like Saint Laurent, Alaia, Givency, Elie Saab, Isabel Marant, etc. My hubby is the best)
Bag: Charles and Keith
Ring: Frank & Co (check my tips untuk menjaga diamond jewelry here



Selesai acara aku memutuskan untuk mampir ke Plaza Senayan untuk beli SK II Facial Treatment Essence (Rp 1.852.000/untuk 215 ml). Karena Shu Uemura Cleansing Oil (980ribu) dirumah juga sudah hampir habis aku juga memutuskan untuk beli sekalian. I love the beauty floor on Sogo Plaza Senayan, it is one of my favorite stores to do beauty shopping. They have La Prairie, La Mer, Sulwashoo, YSL, Bobbi Brown, MAC, Clarins, and so many others.


Thats all kegiatanku di weekend kemarin, hopefully all of you my dearest readers have a lot of fun reading it. I have a lot of fun too creating this post for you. Sampai ketemu di postingan berikutnya. Have a great day all!

Saturday, September 26, 2015

Charlotte Tilbury Makeup Haul & Review


Hi all,
Today post is very special. I will share with you my Charlotte Tilbury makeup haul. For those of you who don’t know, Charlotte Tilbury is super talented makeup artist with clients including Kate Moss, Cara Delevigne, Sienna Miller, Amal Clooney, Adele, and so many others. You could also see Charlotte moving from backstage to backstage in Fashion Week doing her magic to the most beautiful faces in the modeling industry.

I’m very excited to finally get my hands on her products. It quickly becomes one of my favorite makeup brands. I love so many things from her line. If you like to know the things I got, please keep reading. 



FILMSTAR BRONZE & GLOW LIGHT TO MEDIUM 


First of all, let’s take a moment to admire the art-deco rose gold packaging. It looks like a cigarette case carried by flapper girls in the 1920’s, so beautiful.  The bronzer itself is light but buildable. A little bit glowy but not over the top. It may look too subtle on dark skin but super pretty on light to medium skin. This product works best as a bronzer. In fact I think it works much better than my NARS Laguna to give that sun-kissed glow. Go ahead if you want to use it as a light contour, I just find that the color is tad too warm on me to use for that purpose.   



The ivory champagne highlighter is also beautiful. Perfect for people who don’t really like shimmery color. I personally think that the highlight color is more softer, more buttery, demure version of The Balm “Mary Lou-manizer”. Overall, this is my favorite product from Charlotte Tilbury range. Totally recommend it.

Price: Rp 1.135.000 (price might change now. I ordered it before USD went crazy!) I got mine at @joancorner on Instagram. Super funny trusted seller. I totally recommend you fellow Indonesians to follow and shop at @joancorner.  

L-R: Love Glow - Sex on Fire

CHEEK TO CHIC LOVE GLOW
I saw Charlotte Tilbury on Youtube and she said that this particular blush was being used on Amal Clooney on her wedding day. For your information I love Amal Clooney, I love to take inspiration from intelligent, strong, and beautiful woman. I might not have her career (yet) and her A-list celebrity husband, but at least I can recreate her blushing cheek at home :D

The idea behind this blush is that we swish our brush around the outside shade and use the inner circle as ‘pop of color’. Interesting concept! It is pigmented, finely-milled, and luminous without obvious shimmer. “Love Glow” is natural peachy-pink blush.

Price: Rp 715.000,- (price might change now.) I got mine at @joancorner on Instagram.


CHEEK TO CHIC SEX ON FIRE
I also got ‘Sex on Fire’ a tawny mauve color that looks amazing on so many skin tones. Beautiful pigmentation and blends easily on the skin.

Price: Rp 715.000,- (price might change now) I got mine at @joancorner on Instagram. 

L-R: The Dolce Vita - The Sophisticate

LUXURY PALETTE THE DOLCE VITA
 I had a hard time picking what eye shadow shade I was going to buy, all of her eye shadow palettes are so beautiful.  After a lot of consideration I finally went for “The Dolce Vita” and “The Sophisticate”.  “The Dolce Vita” has a warm bronzy tone. The picture doesn’t do the justice, the colors are much more stunning in real life. Every shade is blendable, pigmented, and provides soft buttery application without powdery mess that I experience with my Urban Decay Naked 2. “The Dolce Vita” is suitable for a flirty night out.

Price: Rp 825.000,- (price might change now) I got mine at @joancorner on Instagram. 


LUXURY PALETTE IN THE SOPHISTICATE
“The Sophisticate” is the Olivia Palermo of Charlotte Tilbury eye shadows. It is elegant, understated, and polished at the same time. The taupe and grey tones on this palette are suitable for everyday usage.

Price: Rp 825.000,- (price might change now) I got mine at @joancorner on Instagram 


K.I.S.S.I.N.G LIPSTICK IN HEPBURN HONEY 


Charlotte Tilbury lipsticks are packed in this rose gold plastic tube that looks beautiful but feels cheap to hold (sorry Charlotte!) unlike my favorite Tom Ford and YSL luxurious weighty metal tube. However The K.I.S.S.I.N.G Lipstick formula is gorgeous! “Hepburn Honey” is deliciously creamy, opaque, and rich. Doesn’t accentuate fine line or dryness on the lips. The color itself is beautiful, a nude that has yellow-peachy undertones that suits my yellow skin tone.

Price: Rp 595.000,- (price might change now) I got mine at @joancorner on Instagram 


MATTE REVOLUTION BIRKIN BROWN 


I might not own Hermes Birkin (yet) but I have this “Birkin Brown” lipstick from Charlotte Tilbury. It is the most comfortable matte lipstick formula I have tried this far. Not accentuate any flakiness, glides on easily, and pack the right amount of color you need to make your lips look stunning.

“Birkin Brown” looks very dark on the tube but applied quiet sheer yet buildable. If you like vampy plumy brown Kylie Jenner lip then this color is suitable for you. As for me, I don’t find myself reaching this color too often. The brown tone just aged me terribly. Once again the formula itself is beautiful however the color is not my favorite.

Price: Rp 595.000,- (price might change now. I ordered it before US Dollar went crazy!) I got mine at @joancorner on Instagram. 


MATTE REVOLUTION BOND GIRL 


I will describe “Bond Girl” as a shy red lip. It looks similar to “Birkin Brown” on the tube but applies very differently on the lips. It creates this sheer red with a hint of brown in it. Suitable for people who wants to start wearing red lipstick but scare of fire engine red of MAC “Ruby Woo”. I like to pair this color with Charlotte Tilbury “Sex on Fire” blush.

Price: Rp 595.000,- (price might change now. I ordered it before US Dollar went crazy!) I got mine at @joancorner on Instagram.

Overall, I enjoy Charlotte Tilbury cosmetics very much, I would love to add so many things to my collection ('Very Victoria', 'Bitch Perfect', and 'Amazing Grace' lipsticks, "Pillow Talk" lip liner, 'The Golden Goddess' eyeshadow, and several colors of her cream shadows).  I personally think her makeup is worth every penny. I totally recommend you to check out her line. Charlotte Tilbury cosmetics are available on her websiteNet-A-Porter and Selfidges.

Monday, September 7, 2015

All About Contouring. Favorite Products. Least Favorite Products.


Hi semua,
Setelah nonton berbagai Youtube video dan baca post mengenai contouring, aku menarik kesimpulan apabila ingin contour terlihat alami dan berhasil memberi kesan tirus pada wajah kita harus menggunakan no-shimmer product dengan cool undertone untuk menciptakan bayangan gelap yang natural.


Bedakan juga antara bronzer dan contour. Ada misconception bahwa keduanya merupakan produk yang sama namun sebenarnya kedua produk tersebut memberi hasil yang berbeda. Bronzer yang biasanya memiliki warm-undertone seperti terracotta, bronze, peach, dan gold lebih cocok untuk digunakan untuk memberi ‘warna’ atau kesan sunkissed. Bronzing technique ini sangat populer diantara para Western woman because most of them covet those ‘Saint Tropez holiday glow’.  Sedangkan contour sendiri adalah teknik untuk menyamarkan dan meniruskan area di wajah menggunakan bayangan di  pipi yang chubby, hidung yang kurang proporsional, atau dahi yang lebar.  Kalau kamu suka dengan efeknya, kamu tetap dapat contour dengan bronzer, namun aku pribadi lebih pilih cool tone powder yang terlihat lebih natural.

Picture courtesy of Jordan Liberty

Picture Courtesy of  MonsiieurAlex

Kalau dipikir-pikir dengan logika, nggak ada natural shadow atau bayangan yang warnanya orange, terracotta, bronze, gold, red, dan warna-warna warm tones lainnya. Natural shadow di wajah kita biasanya memiliki cool undertones seperti taupe alias coklat yang ashy dan sedikit greyish alias keabuan. Jangan terlalu abu-abu juga apabila nggak mau terlihat seperti zombie atau dead body. Find your happy medium.  Apabila kalian ingin tahu lebih lanjut mengenai pemilihan warna contour yang tepat silakan nonton video Jordan Liberty mengenai “Why you should not contour with bronzer”. 


Di bulan Agustus lalu, aku sempet share beauty haul yang isinya kebanyakan adalah contouring products. Setelah kurang lebih sebulan ‘bermain-main’ dengan produk-produk tersebut aku mau share my honest opinion mengenai the best and the worst contouring products in my collection. So grab a popcorn and cold-pressed green juice (too much soda is not good hehehe) and let’s enjoy the review. 



My Favorite Contouring Product

L-R: NYX - NYX Taupe - MUFE



Makeup Forever Sculpting Kit No. 2 Neutral Light

Tersedia 4 pilihan warna MUFE Sculpting Kit, aku beli yang No. 2 atas rekomendasi video Jordan Liberty yang satu ini. Berdasarkan sales associate di counter MUFE, warna No. 2 ini populer sekali untuk contour. As a matter of fact, It was the last compact they had in hand saat aku mampir ke counternya (lucky me!).

Basically, product ini adalah compact powder duo yang bisa digunakan untuk contour dan highlight. Highlight color nya sendiri I’m not a big fan. Very very natural sedangkan aku lebih suka highlighter yang sedikit lebih glowy. Warna contour nya oke banget, matte cool-tone medium-dark brown. Nice pigmentation, gampang dibaurkan, dan terlihat super natural. This is my most used contour product.  

Price: Rp 490.000,- I got mine at Central Department Store, Grand Indonesia, Jakarta


NYX Powder Blush in Taupe

Kalau kalian punya warna kulit light-medium maka NYX powder Blush warna ‘Taupe’ ini juara banget untuk menciptakan contour yang alami di wajah. Matte cool tone brown dengan sedikit taupe in it. Pigmentasinya sheer-medium but buildable. Gampang dibaurkan dan harganya terjangkau.  

Price:  kutekmurah.net Rp 90.000,-


NYX Highlight & Contour Pro Palette

Palette bertekstur powder ini memiliki 4 warna contour dan 4 warna highlight. Very good value for the price. Cocok untuk yang baru belajar contour. Contouring powders nya super pigmented namun agak ‘loose’ dan ‘terbang-terbang’. Hati-hati dalam mengaplikasikan, start small and add the intensity. Warna contour favorite aku di palette ini adalah yang kedua dari kanan. 


Price: Rp 398.000,- I got mine at instagram @joancorner



My Least Favorite Contouring Product

L-R: NARS - Chanel - NYX


Sebelum masuk ke bagian least favourite, aku mau kasih disclaimer bahwa ‘least favorite’ disini bukan berarti produk atau kualitasnya jelek, hanya saja these product are not working as a natural contour. Better sebagai blush atau bronzer. Yuk dilihat satu per satu.

Nars Laguna Bronzer

Sebelumnya aku pakai Nars Laguna ini untuk contour namun hasilnya kurang ‘nendang’ wajah masih terlihat kurang slim, kurang kurus gitu. Warna si Laguna yang warm brown dengan golden undertone lebih cocok digunakan sebagai bronzer untuk menciptakan kesan warm healthy glow dikulit yang lelah. Aku suka pairing bronzer ini dengan peachy blush (MAC Dainty, NARS Orgasm, atau Chanel Rose Initial), highlighter (The Balm Mary-Lou manizer), shimmery champagne eyes (MAC Honey Lust atau Urban Decay Suspect) dan coral lips (Clinique Oversized Orange atau Topshop Rio Rio). Very pretty and summery. 


Price: Harganya Bht 1,400 beli sekitar 1,5 tahun lalu di Siam Paragon Bangkok. 


Les Beiges Healthy Glow Sheer Colour Stick No 20

Produk ini merupakan blush stick yang creamy dan gampang di blend. Texture wise I really like it karena walaupun creamy, Chanel Sheer Colour Stick ini ngga bikin kulit ku tambah berminyak. However warnanya bener-bener ngga tepat ketika digunakan sebagai contour. Dark bronze dengan peach undertone dan sedikit shimmer. Lebih cantik digunakan sebagai blush. 


Price: HKD 394. Beli di DFS, Hong Kong International Airport


NYX 3C Conceal Correct Contour Palette in ‘Medium’

Aku berharap banyak dengan krim pallete yang satu ini. Sayangnya the colors are way to orange for contour. Warna-warna terangnya pun tetap terlalu gelap untuk digunakan sebagai concealer di wajahku. Padahal aku suka dengan tekstur hard creamnya yang nggak gampang luntur dan nggak bikin kulit berminyak. Seharusnya aku beli yang warna ‘Light’. I sold this baby in forum jual beli makeup pre-loved. 
Price: Rp 228.000,- at indomakeup.com



My Favorite Contour Brush

Sedangkan untuk mengaplikasikan contour products, berikut brushes favoritku.

L-R: Eco Tools - Zoeva 142 - Zoeva 127 - MAC 168 - Real Technique 

Real Technique Countour Brush

Brush ini merupakan salah satu bagian dari Real Technique Core Collection yang super populer itu. Small dome-shaped nya pas ketika dipakai di pipi, dahi, jawline, dan chin. Teksturnya yang lembut dan fluffy membaurkan warna dengan baik. Sudah dicuci berkali-kali pun bulunya jarang sekali ada yang rontok. Saking sukanya dengan kuas ini aku beli satu lagi sebagai backup.

Buy yourself here
 

MAC 168 Large Angled Contour Blush

Angled nya yang berukuran small-medium mempermudah ketika melakukan contour di tulang pipi.  Diffusing the color into well-blended, seamless gradation. Namun terkadang aku menemukan bulu rontok dari kuas ini. Good contour brush but for the price this should be better quality.

Price: Rp 540.000,- at MAC Counter, Sogo Plaza Senayan


Zoeva 127 Luxe Sheer Cheek

Kuas ini tersedia di dalam Zoeva Rose Gold Set. Sedikit lebih besar dari MAC 168 namun works just fine, if not better karena bulu dari kuas ini belum pernah rontok. If you don’t mine spending a little bit more money to get a complete brush set then I totally recommend this Zoeva brush set. Get your rose gold set here


Eco Tools Blending Brush

Aku punya kuas ini sejak lama. Belinya satu set berisi 4 kuas. This small fluffy dome-shaped brush oke banget untuk blending contour di hidung sehingga menghasilkan bayangan yang natural. 


Zoeva 142 Concealer Buffer

Untuk mengaplikasikan contour roduct dengan precise di area-area kecil seperti hidung dan dagu kuas ini bagus banget. Small dome-shaped yang memiliki firm bristle. Cocok untuk cream product. Get it here 

In the future aku mau coba MAC ‘Blunt’ dan Charlotte Tilburry Filmstar Bronze & Glow. Katanya sih Charlotte Tilburry product yang satu itu warnanya oke banget, merupakan hybrid yang bisa digunakan sebagai contour maupun bronzer. As for the popular Anastasia Contour Powder and Contour Cream aku masih ragu-ragu untuk beli, karena swatch dan FOTD dimana-mana terlihat super warm dan orange which I don’t like to use as a contour.

Sekian dulu review aku kali ini. I have so much fun doing it. Semoga bermanfaat untuk kalian semua. Bila kamu-kamu memiliki favorite contour product yang belum di list di atas hayo jangan ragu-ragu untuk tinggalkan comment di bawah, I would love to hear from you. Have a great day y’all.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...